Mistä on kyse?

Pientulitteiden Suomen Mestauruuskisat on Ilotulittieden Harrastajille ja Ammattilaisilletarkoitettu Pyromusikaalikilpailu jossa joukkueet kisaavat taiteellisemman musiikin säestyksellä toteutetun teoksen tuottamisesta.

Kisoilla pyritään kannustamaan ilotulitustaidetta ja ilotulitusta taidemuotona. Pyro ja Ilotulitustaiteen edistämisyhdistys ry (PITE) hoitaa tuomarionnin, kisojen julkisuusasiat, luvat ja yleiset järjestelyt. PITEn ja joukkueiden välille tehdään yksinkertainen sopimus. Palkintojenjako tapahtuu kisan jälkeen, jos järjestelyt sen sallivat selitykset annetaan iltapalan kera.

Kisat pidetään lauantaina 11.9.2021
Säävarauksen takia varapäivät ovat 12.9 tai 18.9 2021.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen aukeaa 2.5.2021.
Ilmoittaudu ennen 2.8.2021.

FB ryhmästämme voit seurata tilanteen kehittymistä.

Jos tarvitset lisätietoja ota yhteyttä:
PITE ry
PJ Uffe Cederqvist
050 62 143
uffe.cederqvist@gmail.com

Kilpailu

”Pientulite” tarkoittaa että kilpailuteoksessa saa käyttää kuluttaja tai ammattilais-pientulitteita maksimikooltaan 50 mm, mutta ei tähtipommeja eikä ilmasaluutteja . Teoksen pituus on rajattu 5:een minuutin ja sille on asetettu ns ”virtuaalihintakatto”. Lataa tarkat kilpailuohjeet tästä.

Joukkueet järjestävät näytökselleen rahoituksen (sponsorin(t)) ja osallistuvat yleiskustannusten rahoittamiseen. Tiedottamisessa fokusoidaan taiteelliseen puoleen ja mainitaan joukkueet, kummit ja sponsorit. Koska kyseessä on ainutlaatuisen kilpailun ensimmäinen painos tavoitteena on alhainen kustannustaso ja matala osallistumiskynnys. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Kisassa saa käyttää sähköistä ammuntaa, ja Suomen lakia noudatetaan. Joukkueen koko ei ole rajattu, ja se voi koostua ammattilaisista tai asianharrastajista, mutta joka joukkueella pitää olla nimetty vastaava. Joukkue voi toimia ilotulitusyritykseen liittyen, joka tällöin on joukkueen ”kummi”.

Miten kisan voittaa?

Kisan voittaa joukkue, joka on luonut kauneimman ilotulitteiden ja musiikin muodostaman teoksen, joka puhuttelee katsojaa ja on pätevästi toteutettu. Musiikkiin tahdistus, musiikin (tai sen sanojen) ja tulitteiden yhteensopivuus, taiteellisuus ja teknisen suorituksen taso ovat avaintekijöitä. Oikeus teokseen kuuluu luonnollisesti sen tekijälle.

Katso esimerkit ilotulituksista

Tässä demona kilpailusäännöt hieman budgetin ylittävästä Finale 3D simulationa tehdystä teoksesta. Demon on tehnyt pyynnöstä Karri Puumanen, vastuullinen tulittaja Ilotulituskoulu Oy:ssa.

Helsingissä on melusyistä vaikeata ampua tulituksia kesällä ja keskellä asuinalueita. Tässä esimerkki kaupallisesta hää-ilotulituksesta Talin Golfkerhossa joka täyttäisi kilpailukriteerit. Se täyttää myös PITE ry:n määritelmän ns hiljaisesta ilotulituksesta. Jokaisen häätulituksen tarkoitus on saada nuoren aviomiehen ojentamaan nuorelle vaimolleen nenäliinan. Tälläkin kerralla temppu onnistui.

Kisa-alue

Kisa-alue on Hyvinkään Vauhtipuisto. Sisääntulo vain alakautta, katso oheinen karttakuva (klikkaa isommaksi).

Koska kyseessä on näytösilotulitus, sitä kannattaa seurata vain edestä. Esityksissä ei ole isoja pommeja, vaan esityksen taika on niissä kuvioissa, joita punotaan ns ampumalinjalla, joka on suoraan ”Parhaiden Paikkojen” edessä. Katsomoalueelle pääsy klo 19.00 eteenpäin.

Avaa kartta google mapsissa

Ilmoittaudu mukaan
täyttämällä lomake!

Pyro ja Ilotulitustaiteen Edistämisyhteisö PITE ry
Samfundet för Pyro- och Fyrverkerikonstens Befrämjande rf