Ilotulitus on taidetta

Ilotulitustaiteen edistämisyhteisö on ilotulituken kanssa toimivien henkilöiden ja yritysten yhdistys, joka myös toimii toimialan edusjärjestönä.  Yhdistykseen kuuluu yhtä lukuunottamatta henkilöitä toimialan kaikista yrityksistä Suomessa.  Yhdistys edistää turvallista ilotulittamista ja ilotulitusta taiteenmuotona. Lisäksi yhdistys kehittää kansallisia suosituksia ilotuliteturvallisuuteen liittyen

Yhdistyksen toimintaa  hoitaa sen vuosikokouksessa valittu hallitus. Puheenjohtaja kaudella 2018-2019 on Uffe Cederqvist, Pujottelukuja 4, Kauniainen, johon voi olla yhteydessä kaikissa toimintaan liittyvissä asioissa.

 

Ilotulitustaiteen edistämisyhteisö ry (Rek.no. 215.781) on perustettu edistämään ilotulitusta taidemuotona, ja on myös alan yhteinen toimialajärjestö. Yhdistys toimii TUKESin kanssa kansallisia turvallisuuteen liittyvien suositusten kehittäjänä, osallistuu lainsäädäntätyöhön TENK räjähdejaoksen kautta, toimii lausunnonantajana, tiedottaa ilotuliteturvallisuudesta, ja osallistuu alan kansalliseen ja kansainväliseen standardointityöhön. Yhdistykseen kuuluvat yhtä yritystä lukuun ottamatta kaikki toimialan yritykset Suomessa. Yhdistys kuuluu pohjoismaiseen sekä eurooppalaiseen toimialayhdistysverkostoon.

 

Yhdistys tarjoaa tietoa ilotulitustaiteesta, järjestää koulutusta, harrastaa julkaisutoimintaa ja toimii lausunnonantajana asioissa jotka koskevat ilotulitustoimintaa ja ilotulitustaidetta.

Miksi

Ilotulituksella taidelajina on vuosisatojen perinteet. Tämä velvoittaa toteuttamaan kaikki  ammattitulitukset katsojien laatukokemus lähtökohtana. Samoin kuluttajatulitteiden käyttö rajattomaan  räiskintään on lähinnä häiritsevää. Missiomme on että joka tulitus toteutettaisiin hyvään kokemukseen ja mieleen pyrkien, ammattiylpeydellä ja turvallisesti. Jokainen tulitus voi olla taideteos.